Vákuummasszázs

 

A vákuum masszázs kiválóan alkalmas a narancsbőr megelőzésére és megszüntetésére, a bőr feszesítésére, a terhességi és nyúlási csíkok kezelésére. A vákuum masszázs elfáradt ráncos bőr kisimításában, regenerálásában és fiatalításában is hatékony. Rendszeres alkalmazásával visszaállítható a laza kötőszövet fiatalabb kori rugalmassága és bőrünk feszessége. Hazánkban sokan csak esztétikai kezelésnek veszik igénybe, ám ezek mögött komoly élettani hatása is van. Gyakran alkalmazzák a vákuum masszázst méregtelenítésre, amit más terápiákkal is kiegészíthetnek. Alkalmas az arcon vagy az alsó végtagokon fellépő ödémák megszüntetésére. A vákuum masszázs általánosan javítja a vér- és nyirokkeringést, ezáltal erősíti immunrendszerünket.

A vákuum masszázs hatásmechanizmusa

Egy üvegből készült harang alakú szívócsövet helyeznek a kezelendő bőrfelületre. A harangban folyamatos, vagy pulzáló vákuumot hoznak létre, amelynek erőssége szabályozható. A vákuum azonnal beszippantja a bőrt, a kezelés aktiválja a nyirokcsomókat, majd a harangokat lassan elkezdik mozgatni a nyirokerek mentén. Az erős pulzáló szívó hatásra felgyorsul a nyirok és a vénás keringés. A pulzáló mechanikai ingerre a mélyebb rétegekben az artéria kitágul a véráramlás felgyorsul ezzel javul a bőr és a bőr alatti kötőszövet oxigénellátása és anyagcseréje. A felgyorsult keringés következtében erősödnek a zsírégetési folyamatok és megtöbbszöröződik a méreg- és salakanyagok elszállításának sebessége. Javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, és közben kiürülnek a szöveti ödémák. A vákuum ereje a felszippantott zsírsejteket széttördeli, és a kisebb zsírsejtek a nyirok útján távoznak testünkből. Immunrendszerünk gyakran azért gyengül le, mert a nyirok már nem képes elszállítani a felhalmozódott salakanyagot. A vákuum masszázzsal a nyirokerek kitisztíthatók, így immuntevékenységünk salakanyagai is könnyen kiürülhetnek testünkből.

A vákuum masszázs hatására a nyirokkeringés sokszorosára gyorsul, ami a kezelés után napokig megmarad, ezért elengedhetetlen, hogy sok folyadékot fogyasszunk, hiszen a salakanyagok nagy része vizelet útján távozik. Ezt a kezelést heti 2-3 alkalommal ajánljuk elvégezni, mindig kúraszerűen. 10-15 alkalom után igen látványos eredmény érhető el. A kezelés eleinte fájdalmas lehet, de később a zsírsejtek méretének és mennyiségének csökkenésével a fájdalom is eltűnik. A vákuum masszázs terápia megelőzésre és szinten tartásra is alkalmas. Zsírbontó hatóanyagú krémekkel még jobb hatásfokkal dolgozhatunk és infra szauna használata szintén jelentősen fokozza az eredményt.

Mint minden alakformáló, és méregtelenítő kezelésnél a legfontosabb a folyadékbevitel, naponta 3L mindenképpen!